Danske skoleelever: Vi gider ikke gå i skole

Posted by: Admin on 24/07-2010

I Politiken kan man den 10.07.2010 læse en artikel om, at danske skoleelever ikke gider at gå i skole.

For en stor del af de danske skoleelever er tanken om at slæbe kroppen ud af sengen, ud ad døren og hen i et indelukket og leverpostejsdunstende klasselokale ulidelig. Det viser en rundspørge fra Danske Skoleelever: Halvdelen af de adspurgte elever siger, at de er skoletrætte.

Den melding, kommer bag på elevernes formand, Troels Boldt Rømer: »Vi havde forestillet os, at der var langt færre elever, der ville karakterisere sig selv som skoletrætte. Vi troede ikke, problemet var så stort, så der er nogle alarmklokker, der ringer hos os nu«.

Det bør imidlertid ikke komme bag på nogen, da det danske undervisningssystem er alt for dårligt til at tage hensyn til noget helt fundamentalt. Vi er alle forskellige, og har hver især stærke og mindre stærke sider. Vi har også hver især forskellige måder, vi bedst lærer på.

Det nuværende undervisningssystem er et samlebåndssystem, hvor alle elever skal lære det samme på samme måde, og det duer bare ikke. Alt for mange elever bliver tabt, og ender ofte op med slet ikke at få nogen længerevarende uddannelse.

Læs resten af artiklen her: http://politiken.dk/indland/article1014933.ece