Hver 10. lærer føler sig udbrændt

Posted by: Admin on 23/05-2012

Kilde: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-50598723:hver-10-l%C3%A6rer-f%C3%B8ler-sig-udbr%C3%A6ndt.html

En ny undersøgelse, som FTF har foretaget for Danmarks Lærerforening, viser, at 11 procent af alle folkeskolelærere føler sig udbrændte 'i høj grad' eller 'i meget høj grad', og tilsvarende føler 11 procent sig ramt af stress.Derudover viser undersøgelsen blandt andet, at hver femte lærer er frustreret over sit arbejde. Det skriver 24timer.

"Vi er nået maksimum for, hvad vi kan belaste lærere med," lyder det fra Per Sand Pedersen, der er formand for Danmarks Lærerforenings organisations- og arbejdsmiljøudvalg.

"Vi taler reelt om, at hver 10. lærer i den danske folkeskole er ramt af stress og i fare for at blive nedslidt. Det er ikke alene urimeligt i forhold til den enkelte - det er også dårligt for samfundsøkonomien," siger Per Sand Pedersen fra Danmarks Lærerforening til 24timer.

Professor og forsker Niels Egelund er enig i, at lærernes frustration og stress også er et problem set i børnehøjde.

"Det må være ubehageligt for et barn, hvis man oplever en lærer, som er udbrændt og opgivende og ikke kan give den umiddelbare kontakt, som man har brug for. Det skaber en utryg situation. Det kan ikke undgås, at et dårligt psykisk arbejdsmiljø går ud over ens muligheder for at fungere som en god lærer og pædagog," siger professor Niels Egelund fra Aarhus Universitet til 24timer.

Danmarks Lærerforening peger på, at det især er de større krav om at håndtere børn med særlige vanskeligheder, der frustrerer lærerne.